друкувати


"Калинівський" ринок знову можуть закрити на карантин

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-19 01:58:46
Такими слухами живе сьогодні "Калинка". Нагадаю, що роботу цього ринку було призупинено з 1 по 14 листопада.

Оскільки базар відіграє велику роль в економічному секторі Буковини, то зупинка його потягла за собою великі грошові збитки. Власники бізнесу "Калинки" потерпають від впровадження карантину та апелюють доказами про те, що на свіжому повітрі вірус гине швидше, ніж і закритих переповнених супермаркетах. Саме туди були змушені ходити люди за покупками.

Представники Чернівецької ОДА констатують, що Буковина досі перебуває за епідемічним порогом, але ситуація стабілізувалася. На думку влади, надалі важко робити висновки, оскільки відкриття речових ринків рішенням міської надзвичайної протиепідемічної комісії може спровокувати новий спалах захворюваності.

Хоча сьогодні ринок діє, але є загроза його зупинки через недотримання вимог органів держсанепідемнагляду. Кожному магазину надали журнал, де мають здійснюватися записи про здійснення вологих прибирань кожні 3 години. Обов’язковим є також масковий режим. Окремі магазини вже закрили внаслідок перевірки їх фахівцями міськСЕС спільно з правоохоронцями, працівниками районних рад та департаменту економіки міської ради.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі