друкувати


Пост ДАІ: Бути готовими до зимових сюрпризів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-19 01:48:15
Зі зниженням температури повітря їздити на автомобілі стає дедалі складніше. Умови погіршуються як для водія, так і для автомобіля. Тож Державтоінспекція області радить підготуватися до зими заздалегідь. Будь-який погожий день можна присвятити комплексній підготовці і не розраховувати на прихильність природи, яка, як відомо, любить підносити різні сюрпризи.

Мороз, короткий світловий день, сніг, ожеледиця, вода, а також засоби, що використовують дорожні та комунальні служби (сіль і пісок), впливають на стан авто украй негативно: сприяють передчасній корозії, системи і механізми виходять з ладу. Негативним наслідкам необхідно запобігти. Крім того, слід поклопотатися про робочі рідини, які істотно відрізняються від тих, що ми використовуємо влітку. Але про все по порядку.

Для безпеки руху важливим є стан вітрового скла. Від опадів, брудних ганчірок і навіть паління в салоні на склі утворюються плями та наліт. Вони непомітні вдень, але спотворюють зображення при увімкнених фарах уночі. Тому за станом вікон треба стежити постійно.

У нормі повинен бути і стан акумуляторної батареї, адже не секрет, що при низьких температурах ємність акумулятора знижується, а взимку характерний утруднений запуск двигуна. Отже, потрібно перевірити акумулятор, переконатися в тому, що він достатньо заряджений, а при необхідності — зарядити його. Ще необхідно упевнитися в тому, що рідина, що охолоджує, не замерзає взимку при дуже низьких температурах, для цього проводять перевірку її щільності.

Кожен огляд автомобіля має включати перевірку стану гальм. Тому слід оглянути гальмівні колодки чи диски (не лише зношеність, а й можливу деформацію), рівень рідини та інше.

Кожен автомобіліст, хоч раз опинившись на ожеледиці, розуміє важливість своєчасної заміни шин. При установці змінної ґуми обов’язково потрібно перевіряти розвал — сходження коліс на відповідність нормі, щоб уникнути передчасного зносу шин і нестійкої поведінки авто на дорозі.

Також важливо переконатися, що ходова автомобіля на 100% готова до несприятливих погодних умов. Корисною на зиму буде заміна двірників. Від опадів і перепадів температури вони можуть примерзнути до скла. Спеціальні зимові з пластмасовими накладками дозволять уникнути цієї неприємності.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі