друкувати


А.Федчука похоронять на цвинтарі по вул.Карпатській

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-17 02:56:22

Про надання дозволу на поховання Почесного громадянина міста Коломиї А.Федчука на цвинтарі по вул.Карпатській.

Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада вирішила:

1. Надати дозвіл на поховання Почесного громадянина міста Коломиї Андрія Федчука на цвинтарі по вул. Карпатській.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Білоуса М.М.

Міський голова Ю.Овчаренко


Біографія: Андрій Федчук народився 12 січня 1980 року у місті Коломиї. Навчався у ЗОШ №6 м.Коломиї, Політехнічному коледжі, Прикарпатському державному університеті ім.В.Стефаника.

З юних років був задіяний до спортивного життя. У 1990 році почав займатися спортивним веслуванням, де встиг досягти хороших результатів. З 1992 по 1994 рр. займався гандболом в ДЮСШ №2 міста Коломиї.

У 1994 році прийшов у зал боксу, де стрімко розпочав свою спортивну кар’єру.

У 1996 році Андрій у складі збірної команди України бере участь у чемпіонаті Європи, який відбувався у Англії, і посідає заслужене 5-те місце.

У 1998 році у складі збірної команди України їде на чемпіонат світу серед юніорів, де посідає 3-тє місце, і тим самим приносить бронзову медаль у скарбницю збірної України.

1999 рік для Андрія дався надто важким, адже перейшовши з юніорського боксу Андрій проходить кваліфікацію на Олімпіаду, здобувши перемогу на Міжнародному турнірі групи "А" (Німеччина).

У 2000 році у складі Олімпійської збірної України коломияни побачили Андрія Федчука. У ваговій категорії 81 кг на Олімпійських іграх зібралася плеяда найвідоміших спортсменів світу. Як же було приємно бачити в трійці найсильніших – українця, коломиянина Андрія Федчука. Цим самим Андрій вперше за всю історію незалежної України привіз Олімпійську медаль до Івано-Франківської області. Президент України Леонід Кучма нагородив Андрія орденом "За мужність" ІІ ступеня.

У 2003 році на чемпіонаті Європи Андрій посідає 3-тє місце і тим самим забезпечує собі вдруге участь на Олімпійських іграх (Афіни, 2004 р.).

У 2005 році Андрій приймає участь у чемпіонаті світу (Пекін, Китай), де посідає в рейтингу найсильніших людей світу 5-те місце.

Декілька років назад Андрій завершив кар’єру у любительському боксі, але в професійний так і не перейшов: пояснював це тим, що в Україні немає хороших умов для професійних боксерів, а виїжджати за кордон він не хотів. Заслужений майстер спорту Андрій Федчук мріяв стати тренером та тішитися здобутками своїх вихованців. Ця мрія от-от мала здійснитися.