друкувати


О.Тягнибок: Марки пива, які не можна пити українцям

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-17 11:26:19
Запорізька обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода", яке очолює Олег Тягнибок, закликала українців припинити споживання пива, виробленого компанією "Carlsberg Group" (марок "Славутич", "Балтика", "Львівське", "Tuborg", "Carlsberg", "Holsten"). Також "Свобода" вимагає звільнити гендиректора компанії "Славутич" ("Carlsberg Group") Петра Чернишова.

Такий заклик став відповіддю націоналістів на статтю Чернишова "Орієнтир на запорізьких козаків – погана опора у побудові розвиненої правової країни. Такими ідолами можна і поступитися сусідам", опубліковану в журналі "Корреспондент" 28 травня цього року. Представники "Свободи" назвали самого директора "пивним бароном", а його критичну статтю - "пасквілем", який "паплюжить честь та гідність українського козацтва та топчеться по сторінках історії України".

"Хоча гендиректор погано орієнтується в історії козацтва, та все ж дозволяє собі вислови антиукраїнського змісту на всю країну. Зокрема, "пивний барон" дозволяє собі порівнювати запорізьких козаків із сомалійськими піратами, а Запорізьку Січ, борців за визволення Чечні та сомалійських піратів він називає "організованим злочинним співтовариством".

З огляду на це, запорізька "Свобода" вимагає від Чернишова вибачень і спростування статті, а також звільнення. "Закликаємо громадян бойкотувати пиво, яке виробляє "Carlsberg Group": "Славутич", "Балтика", "Львівське", "Tuborg", "Carlsberg", "Holsten". До заклику києво-могилянців вже приєдналися Козацьке братство бойового Звичаю Спас "Сокіл", Історичний клуб "Холодний Яр", - йдеться у зверненні.

"Запорізька обласна організація ВО "Свобода" підтримує це звернення, а також закликає всіх українців припинити споживання згаданого пива, але й взагалі обмежити вживання алкогольних напоїв. Шалений розмах алкогольної реклами протягом останніх років призвів до спалаху пивного алкоголізму серед працездатного населення, а особливо серед молоді, в тому числі й дівчат. А народні депутати, засліплені жадобою наживи, не спромоглися заборонити рекламу алкоголю та тютюну. Здоров’я української нації не цікаво олігархам із "кольорових блоків", а дехто і свідомо бажає споїти і так упокорити і знищити українську націю", - також наголосили прихильники Тягнибока.

"Закликаємо всіх свободівців своїм власним прикладом і всіма можливими засобами боротися з алкогольним дурманом за здоров’я нації", - додали у "Свободі".

Нагадаємо, раніше Олег Тягнибок заявив, що готовий відмовитися від нинішньої демократії. А у своїй передвиборчій програмі він пообіцяв досягти введення візового режиму з Росією та повернення Україні статусу ядерної держави, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі