друкувати


Злива спортивних нагород

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-16 03:53:10
Вшанування одразу кількох срібних та бронзових призерів і чемпіонів світу із різних видів спорту днями відбулося в Івано-Франківську. Першою отримала золото в Австрії на чемпіонаті світу з кікбоксингу франківчанка Катерина Соловей. До речі. спортсменка вже знову готується до наступного ліцензійного турніру на перші олімпійські ігри серед єдиноборств, який відбудеться в Італії.

Спортивну славу Прикарпаття примножили й студенти: Іван Грушка з Галицької академії та Віталій Мерінов з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. В італійському міста Марріна дель Каррара вони стали володарями світових чемпіонських поясів з кікбоксингу. Причому кожен прикарпатець переміг одразу у двох версіях. "Ми не акцентуємо свою увагу тільки на кікбоксингу, — розповідає Іван Грушка, — а беремо участь і в змаганнях з боксу".

Наступною вшанованою спортсменкою стала коломиянка Інна Оробець, яка стала третьою в цьогорічному чемпіонаті світу з паверліфтингу. Незважаючи на травму, через яку вона не поїхала на всесвітні ігри з не олімпійських видів спорту, Інна за допомогою чоловіка і тренера Василя Оробця таки змогла підготуватися до чемпіонату в Індії, звідки привезла бронзу.

Бронзу на молодіжній першості Європи з тхеквандо версії WTF, що є зараз олімпійською дисципліною, виграла і юна гімназистка з Івано-Франківська Тетяна Жолобаєва. Наразі із вихованкою ДЮСШ пов’язують чималі надії. Зараз дівчинка готується до чемпіонату світу, що відбудеться у Мехіко, де проводитиметься відбір на молодіжні олімпійські ігри. Срібну медаль на чемпіонаті світу із самбо виграла і надвірнянська спортсменка Ольга Лазорів.

"З останні роки я не пригадую, аби на Прикарпатті була ось така злива найвищих нагород, — каже радісний начальник обласного управління спорту Роман Вірастюк. — Це свідчить про високу майстерність та неабиякий потенціал наших земляків".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі