друкувати


Полюйте за законом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-16 10:05:14
Як вже повідомлялося, працівники прикарпатської міліції від початку сезону полювання здійснюють у мисливських угіддях заходи, спрямовані передусім на недопущення надзвичайних подій та нещасних випадків, пов’язаних з необережним поводженням зі зброєю.

Задля цього мобільні групи правоохоронців спільно з фахівцями товариства мисливців та рибалок систематично проводять перевірки дотримання мисливцями правил полювання, а також працюють над недопущенням і виявленням фактів браконьєрства та використання незареєстрованої вогнепальної зброї. Відтак, на сьогодні співробітники міліції вже задокументували 98 випадків порушення правил полювання.

Приміром, напередодні в Надвірнянському районі працівники райвідділу міліції під час відпрацювання території мисливських угідь затримали мешканця обласного центру, котрий здійснював полювання без відстрілочної картки та в заборонений час. У нього вилучили мисливську рушницю та набої до неї. Зараз вирішується питання про притягнення порушника до відповідальності.

Тим часом на Косівщині зафіксовано правопорушення, пов’язане зі стрільбою з вогнепальної зброї в населеному пункті. У його вчиненні підозрюється житель райцентру, який з мисливської рушниці поранив двох собак біля подвір’я їх власниці в одному з сіл району. Наразі зброю вилучено, обставини події з’ясовуються.

Загалом від початку мисливського сезону за недотримання умов зберігання, носіння та перевезення вилучено 186 мисливських гладкоствольних рушниць, 23 з яких взагалі не перебували на обліку в органах внутрішніх справ.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СГЗ УМВС в Івано-Франківської області
Обговорити на форумі