друкувати


Прикарпаття: Бережіть жінок. Вони… помирають

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-14 12:00:12
Учора на брифінгу заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь, характеризуючи епідемічну ситуацію на Прикарпатті, зазначила, що з початку епідемії у медичні заклади було госпіталізовано понад сім тисяч осіб.

Станом на сьогодні 3 386 прикарпатців вже виписано, - тож на лікарняних ліжках ще залишається біля 4 тисяч мешканців краю, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

За минулу добу госпіталізовано 344 особи. У реанімації нині перебуває 63 хворих (з них – 46 дорослих і 17 дітей). Є 12 важких хворих, двоє дітей – на штучній вентиляції легень. За попередню добу смерть забрала життя ще однієї людини - померла жінка з Косівського району. "Наша статистика відрізняється від тієї, яку надають загалом по Україні, - підкреслила Зоя Олексіївна. - На Прикарпатті під час епідемії помирає більше жінок, тоді як в Україні взагалі – 50% жінок і стільки ж чоловіків".

Наразі лікувальні установи області повністю забезпечені препаратом "Таміфлю" та захисними масками, а гуманітарна допомога розподіляється "з коліс".

Обговорити на форумі