друкувати


Про екологію шведи розкажуть

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-14 11:56:01
Вчора в Києві, у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України завершився третій етап екологічного навчання для офіцерів командного, льотного, інженерного складу, начальників служб Повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗС України та 40-ї бригади тактичної авіації цього повітряного об’єднання, що дислокується у місті Васильків Київської області.

Захід відбувся за участю делегації представників з питань екологічної безпеки Королівських Збройних сил Швеції на чолі з начальником Департаменту екології Генерального штабу Королівських Збройних сил Швеції полковником Арне Весснером, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Як розповів голова делегації з українського боку, начальник відділу екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Юрій Ситник, доцільність проведення заходу визначалася необхідністю підвищення рівня знань особового складу та цивільного персоналу бригади тактичної авіації з питань забезпечення екологічної безпеки військової та повсякденної діяльності.

– Цьому заходу, який проводився протягом тижня, передували теоретичний етап, що відбувся у квітні цього року, та практичний – у вересні, – повідомив полковник Юрій Ситник.

– Під час першого етапу учасники вивчали теоретичні засади систем екологічного управління, систем управління відходами у військовому секторі, організацію передохоронної роботи тощо. Відповідно, під час другого етапу, який відбувся на об’єктах бригади у Василькові, учасники заходу мали можливість практично ознайомитись з цими питаннями.

Як поінформував начальник відділу екологічної безпеки Міністерства оборони України, за програмою третього етапу офіцери знайомилися з міжнародним та вітчизняним законодавством і стандартами у галузі охорони довкілля. – Також метою заходу була допомога командирам і начальникам різних ланок, фахівцям служби екологічної безпеки, спеціалістам з питань організації бойової підготовки військ, з експлуатації озброєння та військової техніки у впровадженні екологічних підходів та формуванні екологічного мислення під час прийняття управлінських рішень, – зазначив полковник Юрій Ситник.

Офіцер також додав, що заняття проводили фахівці з питань екологічної безпеки військової діяльності Королівських Збройних сил Швеції, Міністерства оборони України, викладачі провідних навчальних закладів та наукових установ України. По завершенню третього етапу екологічного навчання представники іноземної військової делегації вручили учасникам заходу відповідні сертифікати.

Обговорити на форумі