друкувати


Коломийщина: Вірус зустрічає спротив

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-14 10:33:43
Ситуація з розповсюдженням гострих респіраторних захворювань на Коломийщині поволі стабілізується, — констатує заступник головного лікаря ЦРЛ з медобслуговування Петро Лесів, — однак заспокоюватися ще рано. На стаціонарне лікування продовжують щодня поступати хворі — у межах 30 осіб щодня, переважна більшість яких — з пневмонією.

Маємо третій трагічний випадок: у реанімації від тяжкого перебігу пневмонії помер 35-річний мешканець міста.

За три останні дні звернулись за лікарською допомогою понад тисячу осіб. Сьогодні загальна кількість недужих становить 13.760 осіб. Госпіталізовано 812 хворих (з них 292 — з пневмонією). Половина пацієнтів лікарень уже виписалися).

У залі засідань РДА відбулася чергова нарада протиепідеміологічної комісії під головуванням заступника голови РДА Богдана Болюка.

Коломийські медики очікують на предметну допомогу з області (свою частку з отриманих управлінням охорони здоров’я 5,7 млн. гривень).

Богдан Болюк заявив, що треба формувати пакети для семи тисяч пільговиків району, — на це є рішення РНБО. Щоправда, вміст пакетів наразі не визначено.

Комісія прийняла рішення заборонити проведення масових розважальних заходів у кафе та барах, не зважаючи на форму власності. Йдеться, передусім, про дискотеки.

Хворіють і медики. У районі 370 медпрацівників занедужали на грип, з них 60 — лікарі. За роботу в зоні епідеміологічного ризику медики повинні отримати грошову компенсацію, — заявила головний лікар ЦРЛ Ірина Садов’як. Також головний лікар відзначила, що сільські депутати допомагають медиками власним транспортом. Таку допомогу для потреб хворих організував у Княждворі сільський голова Дмитро Чорний.

На завершення наради Богдан Болюк подякував газеті "Вільний голос" та телебаченню за оперативне і, головне, об’єктивне висвітлення перебігу епідемії.

Автор: Гр. ОРДИНЕЦЬ, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі