друкувати


До НАТО готові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-13 02:57:15
Вчора у Брюсселі, у штаб-квартирі НАТО відбулося чергове засідання Військового комітету Україна-НАТО на рівні військових представників. Від Збройних Сил України участь у цьому заході взяли начальник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України віце-адмірал Ігор Кабаненко, заступник начальника Управління євроатлантичної інтеграції Генерального штабу Збройних Сил України полковник Анатолій Петренко, а також Військовий представник Місії України при НАТО генерал-майор Петро Гаращук.

У ході засідання було обговорено низку питань, пов’язаних з розвитком оперативних спроможностей Збройних Сил України у світлі їх залучення до Сил реагування НАТО, здійсненням оцінки стану виконання Робочого плану Військового комітету Україна-НАТО на 2009-2010 роки, а також підготовкою до проведення засідання Військового комітету Україна-НАТО на рівні начальників генеральних штабів у січні 2010 року, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Начальник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України віце-адмірал Ігор Кабаненко поінформував учасників засідання про підготовку підрозділів Збройних Сил України в рамках Концепції оперативних можливостей, перспективні плани щодо їх залучення до Сил реагування НАТО, зокрема до 15-ї та 16-ї ротацій, а також заходи, які впроваджуються у сфері підвищення комунікативних спроможностей військовослужбовців ЗС України. Крім того, він звернув увагу присутніх на шляхи удосконалення національної законодавчої бази з врегулювання питань участі підрозділів Збройних Сил України у Силах реагування НАТО.

Заступник начальника Управління євроатлантичної інтеграції Генерального штабу ЗС України полковник Анатолій Петренко ознайомив військових представників держав-членів НАТО з основними досягненнями виконання заходів військової співпраці між ЗС України та НАТО у 2009 році, пріоритетними для України напрямками Робочого плану Військового комітету Україна-НАТО на 2010-2011 роки та сферами, де підтримка держав-членів Альянсу у короткостроковій перспективі найбільш доцільна і необхідна.

Під час засідання також було обговорено тематику засідання Військового комітету Україна-НАТО на рівні начальників генеральних штабів у січні 2010 року. У цьому контексті Військовий представник Місії України при НАТО генерал-майор Петро Гаращук підкреслив важливість проведення засідань у форматі з Україною на рівні начальників генеральних штабів та пошуку тематики засідань, у якій були б зацікавлені обидві сторони.

У свою чергу головуючий на засіданні Військовий представник Королівських ЗС Данії генерал-лейтенант Кнуд Бартелс підкреслив незмінність позиції Альянсу стосовно імплементації рішень Бухарестського саміту про надання євроатлантичних перспектив Україні та висловив готовність у продовженні плідного практичного співробітництва між НАТО та ЗС України.

Обговорити на форумі