друкувати


Усі канатки — перевірити

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-13 10:37:38
Напередодні зимового туристичного сезону Держгірпромнагляд оцінить безпечність відпочинку на гірськолижних курортах України.

З метою убезпечити відпочинок туристів, протягом листопада 2009 року Комітет проведе всебічні перевірки організацій, чия діяльність пов’язана з утриманням та експлуатацією пасажирських підвісних канатних доріг, буксирних витягів та інфраструктури, що забезпечує функціонування гірськолижних баз відпочинку, а для постійного контролювання рівня безпечності, наглядовці проводитимуть такі перевірки один раз на три місяці, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

Довідково: 14 жовтня 2009 року Кабінет Міністрів України, за ініціативи Держгірпромнагляду, затвердив Технічний регламент пасажирських канатних доріг для перевезення пасажирів. За умовами Регламенту посилюється відповідальність виробників обладнання для пасажирських канатних доріг.

Технічний регламент розроблено з урахуванням вимог Директиви Європейського парламенту і Ради Європи про спорудження канатних доріг. Завдяки цьому Українське законодавство у цій сфері гармонізується до сучасного міжнародного.

Регламент набуде чинності та стане обов’язковим до виконання у 2013 році, щоб за цей час власники канатних доріг та виробники обладнання належним чином підготувалися до змін. Але за власним бажанням можна дотримуватися Регламенту вже з наступного року.


Обговорити на форумі