друкувати


За два дні кількість хворих на грип в Україні зросла втричі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-11 12:24:06
З 8 по 10 листопада рівень захворюваності на грип і ГРВІ в Україні знову збільшився майже втричі, повідомила на засіданні уряду прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Прем'єр Тимошенко відзначила, що будь-яка позитивна динаміка, пов'язана з епідемією грипу в Україні, зникла протягом кількох останніх днів.

"З 8 по 10 листопада ми бачимо збільшення показника в 2,5-3 рази. І це свідчить про те, що епідемія не послабляє своїх обіймів", - сказала вона.

Прем`єр нагадала, що 8 листопада з`явилася певна тенденція до зниження захворюваності, коли було зареєстровано 34,443 тисячі випадків грипу та ГРВІ, а вже станом на 10 листопада кількість хворих досягла 90,592 тисячі осіб.

Також Тимошенко розповіла, що 9 листопада внаслідок викликаних грипом ускладнень в Україні померли 19 людей, а 10 листопада - 15.

"Це динаміка загрозлива, і вона вимагає знову термінового, більш активного втручання і більш активних дій", - наголосила Тимошенко.

Вона повідомила, що на засіданні уряду планується ухвалити більше, ніж десять рішень в області охорони здоров`я, зокрема про створення державної інтервенційної мережі аптек, про невідкладне переоснащення санепідемстанцій, про заборону продажу без рецепту лікаря сильнодіючих медпрепаратів, про оплату лікарям наднормативних годин роботи, про збереження заробітної плати працівникам освіти на час дії карантину, про вакцинацію, а також про заборону реклами лікарських засобів.

Нагадаємо, перед цим Тимошенко поклала відповідальність за смерті від грипу в Україні на президента Віктора Ющенка. Вона закликала його якомога швидше підписати закон про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з епідемією.

Всього від епідемії грипу в Україні померли 189 людей. 1 мільйон 122 тисячі осіб захворіли, 57,286 тисячі людей госпіталізовані, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі