друкувати


Аптеки Прикарпаття під контролем податківців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-10 04:06:28
В рамках виконання урядового рішення податківці Івано-Франківської області координують свою роботу з регіональними управліннями охорони здоров’я, штабами, організованими при органах державної влади стосовно контролю за реалізацією лікарських засобів і виробів медичного призначення в мережах аптечних закладів на період епідемії грипу.

Станом на 8 листопада 2009 року податковими міліціонерами спільно з працівниками податкового контролю охоплено перевірками 150 аптечних закладів, в ході яких у 112 випадках виявлено таке порушення як відсутність у продажі обов’язкових лікарських засобів і виробів медичного призначення, також виявлено 15 фактів перевищення граничних роздрібних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Крім цього, у 8 суб’єктів господарювання встановлено порушення законодавства при розрахунках готівкою із споживачами за придбані ліки. Очікувана сума фінансових санкцій становить 50,9 тис. грн.

Також проводяться додаткові оперативно-розшукові заходи по встановленню місць необлікованого зберігання медичних препаратів та перевалочних баз, взаємовідносин суб’єктів ринку лікарських засобів з фіктивними СГД та конвертації ними грошових коштів. Всього ж податківці відслідковують роботу 211 суб’єктів господарювання області, які займаються фармацевтичною діяльністю і мають у своєму розпорядженні 651 аптечний заклад.

Обговорити на форумі