друкувати


Івано-Франківщина: 15 фактів перевищення граничних роздрібних цін на ліки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-10 03:06:23
112 випадків відсутності у продажі аптек обов’язкових лікарських засобів і виробів медичного призначення та ще 15 фактів перевищення граничних роздрібних цін на ліки виявили податкові правоохоронці Івано-Франківщини під час виконання урядового рішення щодо контролю за реалізацією фармацевтичних препаратів в аптечних мережах на період епідемії грипу.

Загалом, станом на 10 листопада п.р. працівниками податкових органів області проведено перевірки 174 аптечних закладів. Про це на сьогоднішньому брифінгу місцевим журналістам повідомив начальник УПМ ДПА в області Василь Андрішак, повідомляє відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян.

Власне, для таких перевірок, а також з метою встановлення місць необлікованого зберігання медичних препаратів та перевалочних баз, взаємовідносин суб’єктів ринку лікарських засобів з фіктивними СПД з числа працівників підрозділів податкової міліції області сформовано 23 мобільні групи.

Окрім згаданих порушень, в Коломийському та Галицькому районах виявили податківці ще й два аптечних кіоски, які працювали без державної реєстрації в органах виконавчої влади. До речі, одна з підпільних аптек знаходилися в приміщенні лікарні. Відповідно, медичні препарати, що знаходилися в аптечних кіосках, довелося описати та вилучити з продажу. Їх загальна вартість склала 15 тис. гривень.

Щодо порушень фармацевтичними закладами податкового законодавства, то їх виявили у 22 суб’єктів господарювання. Очікувана сума фінансових санкцій - 70,0 тис. грн. До прикладу в одній з аптек було виявлено порушення касової дисципліни - неоприбуткування готівки від реалізації медичних препаратів. Сума штрафу склала 41,5 тис. грн.

Наразі в області зареєстровано 211 cуб’єктів, що займаються фармацевтичною діяльністю, з них - 5 СГД-оптовиків, які мають у своєму розпорядженні 651 аптечний заклад.

Перевірки аптечних закладів області будуть проводитись надалі.

Обговорити на форумі