друкувати


Термін сплати земельного податку громадянами – до 15 листопада

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-10 11:50:34
Державна податкова адміністрація в Івано-Франківській області нагадує, що у відповідності із Законом України "Про плату за землю". другий термін сплати земельного податку громадянами – до 15 листопада, тобто останній день сплати податку за землю -14 листопада.

В цілому по нашій області в поточному році земельні ділянки загальною площею понад 350 тис.га знаходяться у власності чи користуванні понад 457 тисяч громадян. Сплачують земельний податок 255 тисяч громадян, решта, а це 46,4 відсотків громадян, користуються пільгами щодо його сплати, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Найбільше боргують у сплаті земельного податку до бюджету мешканці м.Івано-Франківська, Тисменицького району, Калущини та Коломийщини. За несвоєчасну сплату громадянами земельного податку законодавство передбачає нарахування пені. Крім цього, законодавством також визначено, що несплата громадянами земельного податку протягом року вважається систематичною і є підставою для припинення права користування земельними ділянками.

Обговорити на форумі