друкувати


Якісний плакат з Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-10 10:56:30
11-річна франківчанка Ногач Юлія виборола 2 місце у номінації "Кращий плакат на споживчу тематику".

Вже чотирнадцять років поспіль Європейською Комісією проводиться Європейський тиждень якості. Традиційно він присвячується Всесвітньому дню якості, який під егідою ООН відзначається на всій Земній кулі у другий четвер листопада. Однак, з огляду на складний епідеміологічний стан у державі, цьогорічні урочисті заходи, які передбачались з 9 по 13 листопада, перенесені на пізніший термін, інформує ДП "Івано-Франківськстандартметрологія".

Вже чотирнадцять років поспіль Європейською Комісією проводиться Європейський тиждень якості. Традиційно він присвячується Всесвітньому дню якості, який під егідою ООН відзначається на всій Земній кулі у другий четвер листопада. Цього року девіз тижня якості звучить як " Якість спричиняє відмінність", а метою його проведення є привертання уваги керівників, фахівців, широких кіл науково-технічної громадськості до важливості вирішення проблем поліпшення якості як засобу розвитку промисловості й підвищення конкурентоздатності вітчизняної продукції, а, отже, і рівня життя населення.

В Україні у рамках Європейського тижня якості щороку проводиться огляд здобутків підприємств різних галузей економіки, підбиваються підсумки Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – "100 кращих товарів України" та Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка "Я хочу жити в якісному світі". Проте, варто зазначити, що у 2009 році підприємства нашого краю гідно представили Івано-Франківщину на загальнодержавному етапі конкурсу якості продукції "100 кращих товарів України". Зокрема, звання переможців серед підприємств України вибороли ТзОВ "Синтра" (з продукцією шпалери) та ВАТ "Івано-Франківськцемент" (продукція – листи волокнистоцементі). Лауреатами визнано ТОВ "Спеціалізована пересувна механізована колона № 618" (продукція – металопластикові віконні конструкції) та знову ж таки ВАТ "Івано-Франківськцемент" за виробництво бинтів медичних.

Також не залишаться без уваги творчі старання юних івано-франківських митців - учасників Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка "Я хочу жити в якісному світі". Цього року дев'ять робіт переможців регіонального етапу конкурсу взяли участь у загальнодержавному змаганні художніх робіт на споживчу тематику. А робота 11 річної франківчанки Ногач Юлії " Чорнобиль forever…" виборола 2 місце у номінації "Кращий плакат на споживчу тематику". Урочисто нагороджуватимуть кращі підприємства України та юних талановитих митців у м.Києві після подолання епідемії.

Оцінюючи сучасні умови європейського та українського економічного простору та необхідність, у зв’язку з кризовими умовами господарювання, пошуку нових та закріплення вже завойованих позицій ринку, підприємства нашої області шляхом запровадження сучасних систем управління прагнуть задовольнити потреби споживачів, забезпечити незмінно високий рівень якості продукції та послуг, та, тим самим, підвищити рівень довіри партнерів та інвестиційної привабливості.

Зокрема, впровадження сучасних систем управління за останніх два-три роки значно активізувалось. Це означає , що необхідність забезпечення стабільно високого рівня якості усвідомили і підприємства Івано-Франківщини. На сьогоднішній день вже на 36 підприємствах області впроваджено та сертифіковано 47 системи управління : 33 системи управління якістю, 10 систем управління безпечністю харчових продуктів, 3 системи екологічного керування та 1 систему управління безпекою і гігієною праці. Сучасні системи управління впроваджені на підприємствах харчової, хімічної, приладобудівної, лікеро-горілчаної та нафтогазової промисловості. Сподіваємось, що такі позитивні тенденції нарощуватимуть обертів, а виробники товарів та послуг нашої області зможуть зайняти гідне місце на національному та міжнародному ринках, повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-франківської ОДА.

Обговорити на форумі