друкувати


Парад медалей у Ліберії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-10 10:42:59
У Ліберії, у розташуванні 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН в цій західно-африканській країні відбувся Парад медалей – церемонія нагородження українських миротворців 11-ї ротації медалями ООН "За службу миру".

Привітати українських миротворців із знаменною подією у їхньому житті до базового табору прибули Спеціальний представник Генерального Секретаря ООН у Ліберії пані Елена Маргарет Лой, начальник адміністративного відділу і кадрів сил місії ООН у Ліберії полковник Дхарма Банія, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Гвінейській Республіці та Республіці Сенегал за сумісництвом Андрій Заяць, командний склад інших миротворчих контингентів Місії ООН та інші високоповажні особи, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Виступаючи під час урочистої церемонії нагородження, спеціальний представник Генерального Секретаря ООН у Ліберії пані Елена Маргарет Лой привітала українських миротворців зі святом та подякувала їм за вагомий внесок у справу підтримання миру та соціально-економічного розвитку цієї західно-африканської країни. – І керівництво Місії ООН у Ліберії і Секретаріат ООН задоволені роботою 56-го окремого вертолітного загону. Відповідальне ставлення до миротворчої справи, високий професіоналізм, той надзвичайно важливий обсяг завдань, який виконують українські вертолітники – заслуговують на повагу і визнання. Не випадково український миротворчий контингент вважається кращим підрозділом у складі сил Місії ООН у Ліберії. Ваша держава може пишатися своїми "блакитними шоломами", – наголосила пані Елена Маргарет Лой.

У свою чергу начальник адміністративного відділу і кадрів сил місії ООН у Ліберії полковник Дхарма Банія у своїй промові підкреслив, що своїм професіоналізмом, бездоганним ставленням до виконання миротворчих завдань українські вертолітники по праву заслужили високі нагороди Організації Об’єднаних Націй. – Особовий склад українського вертолітного загону на чолі з командиром полковником Євгеном Костіком – це досвідчений і високопрофесійний колектив, спроможний виконувати завдання Місії ООН любої ступені важкості і відповідальності. Скажу відверто, мені і моїм колегам приємно мати справу з вами, – підкреслив полковник Дхарма Банія.

Також привітання нашим миротворцям від імені Уряду України та керівництва Міністерства закордонних справ України передав Надзвичайний і Повноважний Посол України у Гвінейській Республіці та Республіці Сенегал за сумісництвом Андрій Заяць. До його привітань долучилися інші представники Місії ООН в Ліберії, місцевих органів влади, командири інших миротворчих контингентів та військові спостерігачі Місії ООН в цій західно-африканської країни. Високоповажні гості особисто провели церемонію нагородження українських миротворців.

Після завершення церемонії перед українськими миротворцями і гостями виступив національний колектив танцю Ліберії. Їхню концертну програму було насичено піснями та танцями різних етнічних груп Ліберії. У свою чергу кухарі українського миротворчого контингенту пригостили усіх учасників церемонії стравами національної української кухні.

Необхідно додати, що починаючи з липня 2009 року – початку виконання миротворчих завдань 11-ротацією – українські вертолітники здійснили 1701 виліт, провели у африканському небі 1736 годин, перевезли 5366 пасажирів та 462 тонни вантажів.

Обговорити на форумі