друкувати


Паніка навколо епідемії грипу приносить тисячні прибутки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-09 04:13:24
Дизайнери шиють марлеві пов'язки зі стразами від Сваровскі, художники малюють картини зі свинями, таксисти замінюють громадський транспорт. Лимони, часник та цибуля після початку епідемії грипу подорожчали більш ніж удвічі.

Паніка навколо епідемії грипу в Україні приносить не лише збитки, але й величезні прибутки.

Спекулянти заробляють на ліках, марлевих пов'язках, лимонах та часнику. Вдаються і до криміналу – так, на Тернопільщині власниця ательє виготовила партію непридатних марлевих масок. Захисні пов'язки шили з технічної марлі і продавали по 4 гривні.

Але на грипозному ажіотажі можна заробити гроші і по-чесному. За пошиття захисник пов'язок узялися дизайнери. Маски "от кутюр" - з мереживом, квітками, китицями та камінцями – для вибагливих клієнтів. Є й ексклюзиви "подвійного призначення" – коли грип мине, маску можна вдягти на голову, замість шапочки.

На епідемії заробляють не лише швачки, а й таксисти. Люди ладні платити за те, щоб уникнути великих – і від цього епідемічно небезпечних – скупчень народу у громадському транспорті.

Заробляють і на тих, хто під час епідемії вважає за краще сидіти вдома. Збільшилися замовлення на доставку продуктів, а власники магазинів ще й роблять усілякі "презенти" – наприклад, за замовлену піццу – безкоштовну марлеву пов'язку, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі