друкувати


Грип на Івано-Франківщині: Помирають діти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-09 03:54:02
Медики Прикарпаття продовжують спостерігати тенденцію щодо зниження темпів захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед мешканців області. За останню добу за допомогою до медичних працівників звернулося 2500 мешканців області. Загалом від початку епідемії на Прикарпатті зафіксовано 88703 захворівших.

На вчора в реанімаційних відділеннях лікувальних закладів області знаходяться 81 хворий. Серед них 70 осіб дорослого віку та 4 вагітні. На апаратах штучної вентиляції легень знаходяться 9 важкохворих прикарпатців. Днями зафіксовано ще два летальні випадки, в тому числі на Прикарпатті зафіксовано першу смерть серед дітей. Хоча медики зараз здійснюють остаточну перевірку, що саме стало причиною смерті дитини – грип чи інші ускладнення, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

"Справа в тому, що дитина належала до групи диспансерних хворих, вона була інвалідом. Практично весь час з самого народження хворіла. Сьогодні її машиною швидкої допомоги доставили в лікарню у вкрай важкому стані. Незважаючи на усі реанімаційні заходи протягом першої години настала смерть. Попередньо відомо, що в неї відмічався підйом температури тому тільки результати секції дадуть нам можливість говорити про те чи була там пневмонія чи ні", - зазначила заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Зоя Ціхонь.

Обговорити на форумі