друкувати


Наші олімпійці ще себе покажуть

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-07 11:31:23
Більшість членів олімпійської збірної України мають високі шанси успішно виступити у Ванкувері, бо перебувають на піку своєї спортивної форми Вже 18 українських спортсменів виконали кваліфікаційні вимоги для участі у ХХІ зимових Олімпійських іграх, які відбудуться з 12 по 28 лютого 2010 року у канадському місті Ванкувері.

Окрім того, 43 українські спортсмени виконали попередні кваліфікаційні вимоги міжнародних федерацій та Міжнародного олімпійського комітету. Про це повідомив Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко. Він уточнив, що ліцензійні змагання в різних видах спорту продовжуватимуться впродовж листопада – січня, тому остаточну кількість українських спортсменів, які поїдуть на Олімпійські ігри, називати завчасно, повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.

За прогнозами спортивних експертів, Національна збірна команда України налічуватиме близько шістдесяти спортсменів. Вони змагатимуться у 11 видах спорту – біатлоні, фігурному катанні, лижних гонках, стрибках з трампліну, лижному двоборстві, сноубордингу, санному спорті, шорт-треку, фристайлі, гірськолижному спорті та ковзанярському спорті.

"Для багатьох спортсменів, таких як Валентина Шевченко, Лідія Лудан, Наталія Якушенко, Оксана Хвостенко, Андрій Дериземля, – це не перші Олімпійські ігри. Я переконаний, що здобутий досвід допоможе їм показати у Ванкувері свій найвищий результат. До того ж чимало кандидатів на участь в Іграх перебувають на піку своєї спортивної форми. Їм зараз переважно 25-35 років, тому Олімпійські ігри у Ванкувері – для них унікальний шанс здобути нагороди. На наступних Іграх Україну представлятиме вже молода збірна", – зазначив Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Він також поінформував, що фахівці прогнозують успішні виступи у Ванкувері українським спортсменам принаймні у п’яти видах спорту: біатлоні, фігурному катанні на ковзанах, санному спорті, фристайлі та лижних гонках.

На заключному етапі, як і протягом всього олімпійського циклу підготовки до ХХІ зимових Олімпійських ігор, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту тісно співпрацює з Національним олімпійським комітетом України та федераціями із зимових видів спорту. Здійснюється науково-методичний та медичний супровід підготовки спортсменів до Ігор. Триває робота Експертної ради з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських іграх. Активно працює Організаційний комітет з підготовки до участі в Олімпійських іграх під головуванням Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Міністерством здійснюються заходи щодо своєчасного придбання спортивного інвентарю та спеціальної форми, на що передбачено близько 2,5 мільйона гривень. Питанням екіпірування парадною спортивною формою Національної збірної України опікується Національний олімпійський комітет.

Обговорити на форумі