друкувати


ТРК НТК: Події дня. 06.11.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-07 10:36:24
Канікули продовжили до 22 листопада. Розпорядженням голови облдержадміністрації від 5 листопада № 685 внесено зміни до розпорядження від 30.10.2009 р. №670 "Про продовження канікул в загальноосвітніх школах та призупинення навчально-виховного процесу в дошкільних, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладах області". Відповідно до змін, навчальний процес в школах області, професійно-технічних та вищих закладах, а також роботу садків призупинено до 22 листопада.

Коломияни радійте. Про це заявила головний лікар ТМО Ірина Садов'як. За її словами кількість хворих, в порівнянні з минулим тижнем, знизилась утричі. Головну роль у цьому зіграли медики. Протягом 7 днів лікарі працювали наднормово. Звичайно, головний медик району, не приховує: і зараз поступають тяжкохворі з ускладненою пневмонією. Тому ще раз і ще раз лікарі наголошують не займатися самолікуванням.

19 дітей поступило в один із відділів дитячої лікарні протягом позаминулих вихідних. Тепер хворих поменшало. Діагноз у всіх переважно один - гострі респіраторні вірусні інфекції. Двох дітей медики лікували від пневмонії.

Для них не існує карантину, а хворіти взагалі не мають часу. Це стосується соціальних працівників. За будь-яких обставин та погодніх умов вони мусять хоча б двічі на тиждень, а при потребі й щодня, відвідати своїх підопічних. На одного співробітника припадає 10-12 одиноких. Попри це зарплатня у соціальній сфері найнижча в Україні. З таким не дуже оптимістичним настроєм соцслужба відзначила професійне свято.

В Коломийських церквах моляться за припинення епідемії грипу. Роблять це у "першу п’ятницю" - день Ікони Божої Матерi, що зветься "Всiх скорботних Радiсть". Духівництво зібрало вірних до молитви за якнайшвидше припинення поширення хвороби та одужання хворих.

Медиками вже давно доведено, що імунітет людини напряму пов’язаний з її психоемоційним станом. Зараз стрес - це найбільший ворог українця, адже він знижує опірність організму проти вірусів та інфекцій.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі