друкувати


До Шльонська на Конгрес урядовців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-06 12:42:21
Івано-франківська делегація побувала на ІІІ Міжнародному польсько-німецько-українському Конгресі органів місцевого самоврядування.

Днями офіційна делегація з Івано-Франківська взяла участь у ІІІ Міжнародному польсько-німецько-українському Конгресі органів місцевого самоврядування, організаторами якого є Фундація польсько-німецької співпраці, Представництво фонду Конрада Аденауера в Польщі, Маршалківський уряд Дольношльонського Воєводства Республіки Польща та Центр місцевого самоврядування в Зеленій Гурі Міжнародного Фонду розвитку місцевої демократії при підтримці Маршалків Дольно-Шльонського і Любуського Воєводств, Віце-Маршалка Західно-Поморського Воєводства, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Конгрес урочисто відкрили голова Комісії регіонального розвитку в європейському Парламенті професор Данута Хюбнер і голова Міжнародного Фонду розвитку місцевої демократії професор Єжи Регульські. В ході Конгресу розглядалися питання східного партнерства: мета і завдання, позитивної практики польсько-української співпраці, можливості використання коштів європейського Союзу з метою реалізації програм транскордонної співпраці, розвитку балтійського регіону тощо. Також відбулася презентація транскордонного польсько-чесько-німецького банку даних.

В результаті роботи Конгресу було підведено підсумки польсько-німецької та польсько-української співпраці на рівні місцевого самоврядування, виокремлено деякі нагальні проблеми розвитку туристичної галузі та забезпечення продуманої візової підтримки для обміну офіційними делегаціями між Польщею та Україною в рамках угод про співпрацю між органами місцевого самоврядування.


Обговорити на форумі