друкувати


Коломийщина: Епідемія продовжується

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-06 11:54:38
У зв'язку з ускладненням епідемічної ситуації з грипу та ГРІ в Коломийському районі продовжуються протиепідемічні заходи.

Вчора, 5 листопада, відбулося засідання штабу, створене при райдержадміністрації, щодо організації заходів та недопущення занесення і поширення на території району випадків захворювання людей на грипоподібні захворювання і грип А/Н1N1. Участь у засіданні взяли головний державний санітарний лікар району Михайло Микитюк, головний лікар центральної районної лікарні Ірина Садов'як, завідувач епідеміологічного відділу районної СЕС Дмитро Андрушко, начальник районного управління ГУ МНС в Івано-Франківській області Ігор Вацик, начальник центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді райдержадміністрації Тетяна Ілюк, начальник відділу надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Олексій Кіндрат, начальник відділу у справах молоді і спорту Василь Козоріз, начальник управління ветеринарної медицини в Коломийському районі Андрій Марусик, представники відділів освіти, культури і туризму, МВ УМВС в Івано-Франківській області, фінансового управління, служби у справах дітей райдержадміністрації, засобів масової інформації, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

Заступник голови райдержадміністрації, голова штабу Богдан Болюк проаналізував виконання раніше прийнятих рішень щодо вжитих протиепідемічних заходів. В даний час контролюються ціни на лікарські засоби в аптеках, порушень в районі немає, приймальний відділ центральної районної лікарні забезпечено медикаментами і масками. Санстанцією передано хлор активи для обробки транспортних засобів, карет швидкої допомоги, окремих приміщень. Для цього спеціально створено мобільні групи. У друкованих і електронних засобах масової інформації вміщено інформацію та пам'ятки для населення щодо профілактики грипу.

Вирішено рекомендувати головному лікарю ЦРЛ створити комісію з розподілу медикаментів, докупити одноразові маски для населення, керівникам установ незалежно від форм власності забезпечити підлеглих марлевими масками.

Особливу увагу буде приділено дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, малозабезпеченим сім'ям. Через ЗМІ та листівки продовжується активне інформування громадськості, щоб не хворіти на грип.


Обговорити на форумі