друкувати


Дочекалися спаду епідемії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-06 11:26:44
"Кількість тих, хто захворів і звернувся до лікарів в області, зменшилася. Епідемія пішла на спад. З точки зору медиків ситуація почала поступово стабілізуватися". Такі обнадійливі дані озвучила на вчорашньому брифінгу щодо епідеміологічної ситуації заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь.

Зоя Олексіївна повідомила присутнім, що за минулу добу за допомогою до медичних працівників звернулося 2600 хворих, в той же час за період 3 листопада таких звернень було значно більше – 9900. Спостерігається тенденція і до зменшення госпіталізації хворих. Зараз її проводять лише в крайньому випадку. "Зменшення кількості хворих у стаціонарі – закономірність. Адже, за рекомендаціями лікарів ВООЗ, якщо немає показань для госпіталізації, потрібно лікуватися вдома і не розповсюджувати віруси, заражаючи оточуючих", - наголосила Зоя Олексіївна, повідомляє прес-служба голови ОДА.

Пацієнти, які поступили в лікувальні заклади у перші дні епідемії, уже виздоровлюють та повертаються додому. В той же час зросла кількість хворих у реанімаційних відділеннях, зараз в них знаходяться 67 осіб. Люди потрапляють туди з різними ускладненнями в основному через невчасне звернення до лікарів. На сьогоднішній ранок в лікувальних закладах області у вкрай важкому стані знаходяться шість пацієнтів, що мають загрозу життю. Частіше до медичних працівників почали звертатися вагітні. На щастя, за останню добу в області не було померлих.

На брифінгу Зоя Ціхонь вкотре звернула увагу на необхідності звертань до лікарів за виникнення перших ознак захворювань, а також важливості використання пов’язок, особливо у магазинах, на ринку, інших місцях масового скупчення людей.

Обговорити на форумі