друкувати


Тимошенко: Кожному українцю по дві маски

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-05 05:24:30
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила обладміністраціям і меріям забезпечити у тижневий термін виготовлення марлевих пов'язок. Контроль за виконання такого доручення покладено на першого віце-прем'єра України Олександра Турчинова. Таке доручення вона дала в середу в Києві в ході селекторної наради з головами облдержадміністрацій.

Тимошенко підкреслила, що 4 листопада в Україні вступають в силу нові правила пошиття марлевих пов'язок.

"Нам не потрібні такі пов'язки, щоб вони закривали очі і вуха ... тобто йде мова не про кількість шарів (необхідно чотири шару для марлевою пов'язки), а про її розмірах", - пояснила прем'єр.

Тимошенко наголосила на необхідності зміни всіх нормативних документів з тим, щоб "в такий термін забезпечити з витрати дві маски на кожного громадянина України".

"Забезпечити протягом семи днів пошиття марлевих пов'язок ... а персональну відповідальність за виконання даної програми (в частині забезпечення марлею) буде нести голова Держкомрезерву", - заявила глава Кабміну.

Крім того, вона доручила виділити необхідні кошти для запуску заводу в Харківській області для виготовлення 1 мільйон метрів медичної марлі на місяць, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі