друкувати


Україну заполонять підроблені "Таміфлю"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 05:27:12
Європейське медичне агентство попереджає про велику кількість підробок ліків проти свинячого грипу A/H1N1. На тлі паніки легко продаються медикаменти-підробки. За даними Європейської медичної асоціації, кримінальні угруповання намагаються зараз заробити на продажу підроблених ліків.

На думку експертів, такі препарати можуть містити ряд сторонніх речовин - від звичайного цукру до щурячої отрути.

У застереженні, яку розповсюдила асоціація, говориться, що ті, хто купує підробки або копії ліків проти свинячого грипу, піддають своє життя і життя членів своєї сім'ї великому ризику.

Восновному підробки поширюються через інтернет, і пропонуються за ціною, нижчою, ніж в аптеках. Фахівці асоціації підрахували, що останнім часом засіб проти вірусу "Таміфлю" за кількістю реклами і спаму в Мережі випередило Віагру.

Підробки питаютсясбить в тих країнах, уряди яких закупили недостатня кількість препаратів для лікування свинячого грипу, зазначає Європейська медична асоціація.

Крім того, фахівці висловили ряд зауважень і щодо інших засобів від грипу. Так, вони не радять купувати диво-пігулки, нібито підсилюють імунну систему за лічені години, оскільки, швидше за все, їх дія не відповідає тому, що обіцяють продавці.

Те ж саме стосується і дорогих дезінфекційних засобів, які нібито вбивають вірус. Експерти Асоціації зазначають, що звичайне мило не менш ефективно, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі