друкувати


МОЗ: Кожен четвертий українець захворіє на грип

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 05:15:48
Близько 12 мільйонів людей, або майже чверть населення України, перехворіє на грип та ГРВІ під час епідемії. Про це заявив головний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров’я Олександр Біловол.

При цьому МОЗ відмовляється називати прогнозні цифри летальних результатів епідемії грипу.

"Всіма видами грипу і ГРВІ протягом цієї епідемії перехворіють приблизно 12 мільйонів людей, з них до 1% будуть госпіталізовані, у відділеннях інтенсивної терапії будуть 18 тисяч людей", - сказав Біловол.

При цьому він не назвав прогнозні цифри летальних результатів епідемії.

Нагадаємо, в Україні станом на 01:00 4 листопада на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли вже 478 тисяч осіб, з них 134 673 дітей, 980 вагітних жінок.

Підтверджено 81 випадок смертей від епідемії грипу, зокрема, 37 зафіксовано у Львівській області, 14 - у Тернопільській, 12 - в Івано-Франківській, 5 - у Чернівецькій, 4 - у Хмельницькій, по 3 - у Волинській і в Рівненській, 2 - у Закарпатській області і 1 - у Вінницькій області.

Зі слів головного санітарного лікаря Олександра Біловола, зафіксовано ріст захворюваності у всіх регіонах України, крім Тернопільської області. Найбільший ріст зафіксовано у Закарпатській, Івано-Франківській і Львівській областях.

На сьогодні точно підтверджено 14 випадків захворювання на грип А(Н1N1), з них 3 смертельних, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі