друкувати


Грип повзе Україною. Епідемія накриває ще 10 областей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 04:16:02
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що у 10 областях України захворюваність на грип наближається до епідемічного порогу. Про це Тимошенко заявила сьогодні на селекторній нараді з керівниками регіонів з питань запобігання поширенню інфекційних захворювань.

"Області, які наближаються до епідемічного порогу і в яких необхідно здійснювати всі протиепідемічні заходи, – це Вінницька Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Одеська, Полтавська, Сумська, Чернігівська", - сказала Тимошенко.

За її словами, сьогодні на засіданні уряд повинен розглянути питання про запровадження карантинних заходів у цих областях, зокрема – заборони на проведення масових заходів, припинення навчальних процесів у школах і дитячих установах, повідомляє "УНІАН".

Тимошенко нагадала, що у 9-ти регіонах все ще спостерігається перевищення епідемічного порогу. Зокрема, у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій областях та у місті Києві.

Глава уряду також додав, що в АРК, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Черкаській областях та у місті Севастополі залишається "відносно благополучна епідситуація". "У цих областях поки немає загрози наближення до епідемічного порогу", - повідомила Тимошенко, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі