друкувати


Священики і влада Прикарпаття об'єднають зусилля

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 12:36:50
Віра у Божу поміч та спільна молитва завжди були запорукою здоров'я християн. Але під час епідемії хворі часто в першу чергу приходять до церкви сповідатися, чим наражають духівника і сприяють поширенню хвороби.

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Палійчук зустрівся з владиками Української греко-католицької, автокефальної та православної Київського патріархату. Прикарпатська влада просить священиків усіх конфесій долучитися до боротьби з епідемією, розповідаючи вірянам дійсний стан справ стосовно поширення хвороби, повідомляє ОТБ "Галичина".

Тепер щоденно після ранкової служби Божої християни молитимуться до Богородиці про відвернення від епідемічної пошесті та несподіваної смерті. Крім цього, для запобігання розповсюдження інфекції в деяких церквах обмежено цілування ікон та Євангеліє.

У свою чергу, духовні особи просять допомогти забезпечити священиків медичними масками. Також прозвучала пропозиція створити мережу соціальних аптек при церквах, щоб у такі скрутні моменти приватні особи не наживалися на людських бідах, завищуючи ціни на ліки.

Обговорити на форумі