друкувати


Другий інсульт обірвав життя Андрія Валаги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 11:58:23
2 листопада пішов із життя чудовий музикант, учасник першого складу гурту "Брати блюзу" Андрій Валага.

Саме з ним "Брати" стали володарями гран-прі фестивалю "Червона рута" в 1993 році. Він додавав цьому гурту світлої неповторності — як в музичному стилі так і в емоціях. Прощання з Андрієм Валагою відбувається в Калуші, в Євангельській церкві за адресою: вулиця Грушевського, 25. Похорон — 4 листопада о 12-ій годині за цією ж адресою, повідомляє ОТБ "Галичина".

Андрій Валага народився в Дрогобичі Львівської області 24 серпня 1962 року. З раннього дитинства він дарував іншим відчуття радості і свята. Любив політ — думки, творчості і політ у своїй улюбленій акробатиці. Далі — навчання в Калуському училищі культури, потім — у Рівненському інституті культури, зустріч з коханою дружиною Валентиною, народження доньки та сина.

Завдяки своєму чудовому почуттю гумору Андрій Валага завжди був улюбленцем публіки, прекрасним конферансьє, діджеєм. У 1993 році в житті Андрія стаються відразу дві важливі події — радісна і трагічна. В складі гурту "Брати блюзу" Андрій стає володарем гран-прі фестивалю "Червона рута". Одразу після цього з ним стається перший інсульт.

Хвороба змінила життя артиста. Він повністю присвятив себе Богові і віддав свою долю у його руки. 2 листопада 2009 року другий інсульт обірвав життя Андрія Валаги. Артист залишив по собі музику, талановитих дітей та світлу пам'ять.

Обговорити на форумі