друкувати


ТРК НТК: Події дня. 03.11.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 11:20:13
3 листопада, до Івано-Франківська прилетіла Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. В облдержадміністрації відбулася нарада з питань вжиття невідкладних заходів у регіоні з виявлення та лікування хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції та виконання відповідних рішень уряду.

Учасниками наради в Івано-Франківській облдержадміністрації під головуванням Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко були керівники ОДА, головний державний санітарний лікар в області та головні санітарні лікарі районних та міських (міст обласного значення) санепідемстанцій; голови районних державних адміністрацій та міські голови, керівники УМВС в області, ДПА в області, МНС в області, начальник державної інспекції з контролю за цінами в області, ректор та завідуючий кафедрою інфекційних хвороб Івано-Франківського національного медичного університету, керівники підприємств аптечної мережі та з оптового продажу лікарських засобів, керівники підприємств-виробників лікарських засобів та представники ЗМІ.

2 листопада рішенням обласної протиепідемічної комісії на території Івано-Франківської області введено вищий рівень небезпеки поширення грипу. Івано-Франківська область терміново потребує 15 дихальних апаратів, 5 реанімобілів, 3 пересувних рентгенологічних комплексів, 5 аналізаторів газового складу крові, 15 систем добового моніторингу для реанімаційних відділень, 3 млн штук одноразових захисних масок. Про це повідомили сьогодні в ОДА. Станом на 16.00 у реанімаціях в області знаходяться 54 прикарпатці, у тому числі 24 дитини, дві вагітних жінки. 8 осіб – на апараті штучної вентиляції легень, у тому числі, дві вагітні в обласному перинатальному центрі.

В Коломиї розпочалася масова перевірка аптек. Міські чиновники, податкова та прокуратура відвідують медичні устонови згідно постанови Кабінету Міністрів. Причина рейду – нестача необхідних ліків та цінові спекуляції. Натомість фармацевти вимагають від влади заборонити перевірки – за їхніми словами, аптекарі не встигають обслуговувати покупців.

На Коломийщину поступило майже 1300 упаковок швейцарського препарату Таміфлю. Це крапля в морі, каже головний лікар Ірина Садов'як. Препарат видаватимуть безкоштовно, але тільки за чіткими рекомендаціями лікаря, в першу чергу важкохворим.

З 30 жовтня в усіх навчальних закладах країни призупинилось навчання – терміном на три тижні. Йдеться про це у спеціальному Наказі Міністерства освіти і науки України. Оголосили карантин з метою недопущення виникнення епідемії грипу і гострих респіраторних захворювань та розповсюдження захворюваності. Як проходять незаплановані канікули на Коломийщині та що буде потім...

Від 4 листопада, у храмах Івано-Франківської області усіх конфесій після вранішньої літургії, об 11.00 проводитиметься молебень "До Богородиці за відвернення від епідемічної пошесті та несподіваної смерті", – так 3 листопада вирішили Владики УГКЦ, УАПЦ, УПЦ КП під час зустрічі з головою обласної державної адміністрації Миколою Палійчуком.

Коломийський благодійний центр "Карітас" має нового керівника. Ним став коломияни Сергій Триф'як. До тепер цю посаду обіймав священник, брат єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії, Григорій Сімкайло. Через стан здоров'я, уже місяць роботу благодійників продовжує новопризначений керівник.

Коломийська районна спілка журналістів сьогодні поповнилася трьома новими членами. До професійного об'єднання долучилися директор музею історії Коломиї Михайло Арсак, оператор нашого каналу Сергій Грицак та доктор медичних наук, професор Володимир Паньків.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі