друкувати


Лікарню добудуємо, лікарям заплатимо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 11:09:15
Учора під час робочої поїздки на Прикарпаття Прем’єр-Міністр України Юлія Тимошенко побувала в обласній інфекційній лікарні.

Поспілкувавшись з лікарями, високопосадовиця побачила усю складність ситуації та важкі умови, в яких цілодобово працюють медики. До речі, 30 відсотків лікарів Прикарпаття також захворіли. Прем’єрка пообіцяла, що лікарям буде виплачено за всю понаднормову працю та нічні чергування.

Також Юлія Тимошенко пообіцяла, що сьогодні на засіданні Уряду буде розглянуто питання про виділення одного мільйона 900 тисяч гривень із Державного бюджету коштів на добудову другого корпусу Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні. Обласні чиновники запевнили пані Тимошенко, що при поступленні коштів корпус на 80 ліжко-місць можна буде за тиждень здати в експлуатацію (!!!). окрім того, за словами керівника Кабміну сьогодні до інфекційної лікарні буде направлено все необхідне обладнання.

Також під час наради про вжиття у регіоні невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих, недопущення поширення захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції головний санепідеміолог області Михайло Яворський зазначив, що на Прикарпатті недостатньо реанімобілів відповідних лабораторій і рентгенапаратів. Санепідслужба Івано-Франківщини отримувала транспорт востаннє 20 років тому. А про районні санепідстанції і говорити важко. Там не те, що транспорту, навіть елементарних мікроскопів немає.

За інформацією голови ОДА Миколи Палійчука, Івано-Франківщина терміново потребує 15 дихальних апаратів, п’ять реанімобілів, трьох пересувних рентгенологічних комплексів, п’ять аналізаторів газового складу крові, 15 систем добового моніторингу для реанімаційних відділень та три мільйони штук одноразових захисних масок. Врахувавши усі пропозиції, Юлія Тимошенко пообіцяла допомогти.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі