друкувати


Тимошенко побувала в інфекційній лікарні на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 10:01:42
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час робочого візиту до Івано-Франківської області відвідала обласну клінічну інфекційну лікарню. Глава уряду особисто оглянула відділення лікарні, зокрема, реанімаційне, ознайомилася з роботою всіх лікарняних боксів та поспілкувалася з персоналом.

Глава уряду особисто оглянула відділення лікарні, зокрема, реанімаційне, ознайомилася з роботою всіх лікарняних боксів та поспілкувалася з персоналом: "Оглянувши обласну клінічну інфекційну лікарню, можу сказати, що лікарня працює на високому рівні. Люди, які навіть надходять у важкому стані, мають усі шанси на одужання. Вчасно проводиться прийом хворих і вчасно надається допомога".

Прем’єр-міністр повідомила, що урядова делегація уже розпочала об’їзди регіонів, в яких оголошено епідемію та карантин. "Наше завдання - простежити готові лікарні, лікарняні ліжка, приміщення, наскільки вони забезпечені ліками, зокрема, препаратом "Таміфлю", антибіотиками та всім необхідним, щоб надати невідкладну допомогу людям, які цього потребують", - зазначила Юлія Тимошенко.

Прем'єр-міністр висловила подяку всім медикам країни, а особливо тим, які працюють в медичних закладах Західної України, за те, що вони цілодобово надають допомогу, рятують життя: "Я сподіваюся, що з такою командою лікарів ми подолаємо всі виклики епідемії".

Як повідомили в управлінні у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету міністрів, крім того, глава уряду подякувала головному лікарю Івано-Франківської обласної інфекційної клінічної лікарні Роману Остяку та голові Івано-Франківської облдержадміністрації Миколі Палійчуку за ефективну роботу.

У свою чергу, головний лікар клініки Роман Остяк повідомив прем’єр-міністру, що лікарня повністю забезпечена всіма необхідними медикаментами на місяць вперед та приймає всіх хворих. За його словами, уряд в умовах епідемії діяв оперативно і своєчасно, направивши до лікарень, які перебувають в зоні карантину, необхідну кількість ліків.

Крім того, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук відзначив, що на сьогодні ситуація в області стабілізується. За його словами, Івано-Франківська область повністю забезпечена медикаментами, зокрема, препаратом "Таміфлю", марлевими пов'язками, а також вжиті всі заходи безпеки: "Дякувати Богу, за останню добу померлих немає, і, я думаю, що спільними зусиллями уряду і облдержадміністрації за декілька днів ситуація буде ще кращою".

Нагадаємо, у 8 з 9 областей України, в яких у зв'язку з епідемією грипу був оголошений карантин, спостерігається тенденція до зменшення кількості осіб, що захворюють за один день, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі