друкувати


Молдавани на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 05:22:50
Прикарпаття з ознайомчим візитом відвідала делегація з Республіки Молдова в рамках реалізації проекту "Кращі практики розвитку місцевого самоврядування в Україні. Перспективи їх застосування у Молдові". Проект реалізовується Інститутом Політичної Освіти (Україна) та Бізнес Консалтинг Інститутом (Республіка Молдова) за сприяння програми "Схід-Схід" Міжнародного Фонду "Відродження".

Обмін досвідом та кращими практиками розвитку місцевого самоврядування між представниками місцевих органів влади та неурядовими громадськими організаціями українських та молдовських міст з перспективою їх подальшого впровадження в Молдові шляхом проведення міжнародних зустрічей у форматі ознайомчих візитів молдовської сторони до української, – саме така мета вищезазначеного проекту, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Оскільки більшість молдовських міст є невеликими, Інститут Політичної Освіти спільно з партнерами розробив програму ознайомчо-навчального візиту до малих та середніх міст Західної України, провідний досвід яких в різноманітних галузях буде легко адаптувати та впровадити в Молдові.

Двадцять осіб, серед яких переважна більшість мери та віце-мери невеликих міст республіки, а також депутати місцевих рад, представники органів місцевого самоврядування та інші, побували в Снятині, Яремче, Косові та Коломиї. Зокрема, в Снятині гості ознайомилися з ходом реалізації та перспективами проекту місцевої влади „Модель інтеграції сільськогосподарських товаровиробників в обслуговуючі структури на рівні Снятинського району Івано-Франківської області", на Яремчанщині — з проектами в сфері зеленого туризму.

Відвідали робочі місця, створені місцевою владою у Косові завдяки реалізації Державної програми збереження, відродження і розвитку народних художніх промислів на 2006-2010 роки. В Коломиї — як проходить реконструкція житлово-комунального господарства, питання енергоефективності в перебудові систем водопостачання та водовідведення.

Учасники візиту з обох країн отримали чимало контактів, що допоможе їм започаткувати транскордонне співробітництво між українськими та молдовськими органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, а також країнами Європи.

Обговорити на форумі