друкувати


Свині не винні?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 04:37:51
На вчора в Івано-Франківщині було зареєстровано 12 смертей від пневмонії. В реанімації знаходяться 52 людей. Про це повідомили на засіданні обласної протиепідемічної комісії.

Найбільше важкохворих – 12 – знаходяться в обласному центрі. З них троє – на штучній вентиляції легень. По семеро важкохворих, в тому числі троє дітей, у Галицькому і Калуському районах, шестеро – у Снятинському районі.

За словами головного санітарного лікаря області Михайла Яворського, на Прикарпаття зі столиці надійшло додаткове обладнання, яке терміново встановлюють. А єдина в області гістологічна лабораторія санепідемстанції, де досліджуються всі проби на наявність вірусу каліфорнійського грипу працює цілодобово в посиленому режимі. "Наразі в Івано-Франківщині не зафіксовано грип A/H1N1, – зазначив пан Яворський. – Принаймні столичні лабораторії такий діагноз не підтвердили".

Але незважаючи на те, що в нашій області каліфорнійського грипу не виявлено, небезпека чатує. Не сприяє здоров’ю населення і загальна паніка, про яку також мовив головний санепідеміолог Прикарпаття. Отож у зв’язку з цим в області вводиться вищий рівень небезпеки поширення грипу.

Від початку епідемії до медиків за допомогою звернулися 35 тисяч при карпатців. Семеро перебувають в украй важкому стані.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі