друкувати


Які хворі першочергово потребують госпіталізації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 04:03:18
Міністерство охорони здоров’я видало рекомендації щодо госпіталізації хворих на грип. Так, мають бути госпіталізовані: діти перших двох років життя з середньо тяжкими та тяжкими формами хвороби, діти перших 5-ти років при температурі понад 38°С, діти від 5 років та до 17 років при температурі понад 39°С.

Також показання до госпіталізації мають пацієнти з порушенням свідомості, надмірним збудженням чи вираженою млявістю, судомами, ціанозом, задухою. При появі будь-яких фізикальних змін в легенях, геморагічних висипів, кровотеч, з багаторазове блювання та діарея, тахікардія або брадикардія, аритмії іншого характеру також говорять про необхідність викликати швидку для хворого.

Низкий артеріальний тиск - на 30% нижче норми, а також високий - на 30% вище – свідчить про можливий початок хвороби.

Діти, що знаходяться в інтернатах і діти із сімей і діти із сімей соціального ризику, а також вагітні з будь-якими респіраторними проявами та підвищеною температурою мають бути госпіталізовані.

МОЗ також рекомендує госпіталізацію для пацієнтів з будь-якими респіраторними проявами та підвищеною температурою за наявності хронічних захворювань легень, зайвої ваги понад 30% від маси тіла, тяжких форми цукрового діабету.

Хворі з імунодефіцитами - гемолітичною анемією, первинними імунодефіцитами, аспленією, гемоглобінопатією, ВІЛ-інфекцією, онко та онкогематологічними захворюваннями, серцево-судинними патологіями, нирковою недостатністю також мають бути взяті на амбулаторне лікування, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі