друкувати


Прикарпаття: Інформаційна система "Усе буде добре" боротиметься з грипом через інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 03:44:04
В Івано-Франківській області введуть єдину інформаційну систему збору даних про епідеміологічну ситуацію в області. Про це повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук у понеділок, 2 листопада, на засіданні обласної надзвичайної комісії.

Упровадження такої інформаційної системи збору даних про стан захворюваності в області він пояснив необхідністю мати оперативні відомості про ситуацію на місцях і тим, що іноді показники, які надають райдержадміністрації й медичні служби, суттєво відрізняються.

Палійчук зазначив, що таку систему розробили фахівці Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Ця система збору інформації діє для освітніх установ, які на період епідемії грипу передадуть її в користування лікувальним установам області.

Кожен район або місто зможе за власним паролем через інтернет зайти в систему і внести до електронної таблиці відомості про захворюваність у регіоні.

Інформаційна програма захищена і побудована таким чином, що, наприклад, співробітники районного або обласного рівня з СБУ, міліції, прокуратури бачать лише ті заповнені таблиці з даними про захворюваність, які саме їм потрібні: районний прокурор - дані про захворюваність у районі, обласний - про захворюваність в області і так далі.

До 8:00 і 15:00 усі райони й міста заповнюватимуть комп'ютерні форми, які миттєво бачитимуть і в облдержадміністрації.

Томенчук повідомив, що така система також дозволяє проводити оперативні наради в режимі on-line з головними лікарями районних і міських лікарень.

Назва інформаційної системи "Усе буде добре".

Її введуть в дію з середи, 4 листопада, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі