друкувати


Прикарпаття: Спаду епідемії очікують через тиждень-півтора

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 03:39:52
Заступник головного санітарного лікаря обласної санітарно-епідеміологічної станції Івано-Франківської області Стефанія Сендецька називає плітками інформацію про те, що жителі цієї області хворіють на легеневу чуму і тиф.

"Те, що в нашій області хворіють на легеневу чуму і тиф, – це плітки. Констатувати цей факт можна тільки тоді, коли є лабораторне підтвердження. На сьогоднішній день такого підтвердження нема", - зазначила вона.

За словами Сендецької, з суботи в Івано-Франківській області зафіксовано 12 летальних результатів. "Госпіталізовано, станом на суботу, неділю і понеділок, 2531 особу. Із них - 1132 дитини і 132 вагітних жінки. 66 осіб знаходиться у відділенні інтенсивної терапії, зокрема, 19 дітей", - повідомляла вона.

"Паніки у нас сьогодні немає. У перші дні епідемії дзвінки у "швидку допомогу" поступали у посиленому режимі. Ситуація зараз стабілізувалася. Люди зрозуміли, що потрібно остерігатися захворювання. Вони менше з'являються на вулицях, у магазинах, прагнуть не виходити з дому. Як такої міграції немає. Крім того, стабілізувалися погодні умови, похолодало. Якщо у минулі дні у нас було інтенсивне надходження хворих, то на вихідних їх стало менше. Спаду епідемії у нашому регіоні можна чекати через тиждень-півтора", - підсумувала Сендецька.

Як повідомляв ForUm, міністр охорони здоров'я України Василь Князевич 30 жовтня заявив про те, що в Україні почалася епідемія високопатогенного грипу A/H1N1.

Обговорити на форумі