друкувати


Прикарпаття: Міліція викриває завищення цін

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 03:20:52
У зв’язку зі стрімким поширенням серед населення краю захворювань на вірусні та інфекційні хвороби, зростанням попиту на медичні засоби працівники прикарпатської міліції у межах своєї компетенції вживають посилені заходи щодо недопущення перевищення граничних розмірів торгівельних надбавок на препарати для лікування грипу та пневмонії, а також засобів профілактики захворювання.

Зокрема, лише протягом одного дня співробітники міліції Івано-Франківщини перевірили понад 160 аптечних закладів обласного та районних центрів. Як і варто було сподіватися, у більшості аптек зазначені медпрепарати виявилися відсутніми. Крім того, було зафіксовано ряд фактів безпідставного завищення цін на засоби профілактики та лікування цих захворювань.

Приміром, в одній з аптек Івано-Франківська, як з’ясувалося на час перевірки, оксолінову мазь можна було придбати за ціною 9 гривень 20 копійок. В іншому аптечному закладі міста медичними масками торгували за ціною 3 гривні 95 копійок. У Надвірній зафіксовано продаж 50-мілілітрового флакончика "Афлубіну" за 60 гривень 60 копійок. Схожа ситуація й з реалізацією "Амізону", "Арбідолу", "Амізину", вітаміну С та інших противірусних препаратів.

Правоохоронці продовжують працювати на недопущення створення штучного дефіциту та ажіотажного попиту на ці лікарські засоби і медичні вироби шляхом їх приховування від реалізації та збуту за завищеними цінами. На період карантину внесено корективи й на роботу підрозділів щодо забезпечення охорони громадського порядку в населених пунктах області. Зокрема, патрульні наряди міліції частіше перебуватимуть у місцях розташування аптек. Водночас вживаються заходи, спрямовані на профілактику захворювань серед особового складу прикарпатської міліції.

CЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі