друкувати


Начувайтеся корисливі фармацевти!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 03:13:59
Учора голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук провів зустріч-нараду з керівниками провідних фармацевтичних підприємств та завідувачами аптек обласного центру за підсумками перевірок, що відбулися днями.

Отож у 22 з 29 перевірених аптек зафіксовано суттєве підвищення цін на противірусні препарати і засоби індивідуального захисту. Зокрема, у різних аптеках оксолінова мазь, яка раніше коштувала 3.30, зараз 5.85, 8.90 а то й 10 гривень, "Арбідол" коштував від 26 до 43 гривень, "Амізон" – від 32 гривень. На завищені ціни люди можуть поскаржитися на "гарячу лінію" в ОДА.

Власники та керівники аптек виправдовувалися і казали, що таке робиться з вини постачальників, які дали торгові націнки від 20 до 30 відсотків на дефіцитні наразі препарати. Працювати собі у збиток вони не збираються. А часті перевірки перешкоджають і так напруженому графіку роботи. Проте голова ОДА невблаганний. За його словами, в тих аптеках, де підніматимуть ціни, більше не матимуть ліцензії, а торговий заклад закриють.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі