друкувати


Словаччина закриває кордон з Україною

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 12:40:29
Уряд Словаччини 2 листопада закрила два з п'яти прикордонних переходів на словацько-українському кордоні у зв'язку з посиленням епідемії грипу в Україні. Погіршення епідеміологічної ситуації в Україні призвело до того, що Словаччина закрила майже половину прикордонних переходів.

Міністр внутрішніх справ Роберт Калінак оголосив на прес-конференції про закриття переходів між населеними пунктами Вельке Слеменце і Малі Селменці, а також Убла і Малий Березний. Також він не виключив, що у разі подальшого погіршення епідеміологічної ситуації в Україні, Словаччина закриє три переходи, що залишилися.

Нагадаємо, 2 листопада керівник прес-служби МЗС Валерій Джигун заявив, що сусідні держави не закривали кордони з Україною у зв'язку з виявленням у країні хворих на свинячий грип.

Раніше Білорусь підсилила контроль на кордоні через важку епідеміологічну ситуацію в Україні. Пізніше так само вчинила й Росія.

Латвійцям та естонцям уряди цих республік порадили відмовитися від поїздок до України.

Тим часом, на харківській ділянці східного кордону України посилено контроль на пунктах пропуску у зв'язку із загостренням епідемії, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі