друкувати


Рекомендації щоб не захворіти на грип

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 10:33:22
При можливості, не відвідуйте людних місць, уникайте користування громадським транспортом, не стійте, не сидіть поряд із людьми з ознаками респіраторної інфекції - нежитем, кашлем, почервонілими очима.

Одягайте маски, міняйте її на нову через кожні 2 години; не можна лишати використану маску на шиї, її потрібно прогладжувати з двох сторін праскою, для подальшого використання. Коли ви кашляєте або чхаєте, прикривайте носа та рота хустинкою, яку після використання необхідно викинути у смітник. Часто мийте руки з милом, особливо після того, як ви кашляли або чхали. Також ефективним є протирання рук вологими серветками, що містять у своєму складі спирт. Намагайтеся не торкатися очей, носа або рота, оскільки вони є можливими "воротами" проникнення збудника.

Якщо в сім'ї є хворий на грип необхідно: Ізолювати хворого в окреме приміщення (кімнату). Обмежити доступ до хворого членів родини, осіб, що проживають з ним разом, крім тих, які доглядають за ним. Під час спілкування з хворим необхідно надягати маску (респіратор), яку потрібно змінювати в міру зволоження. Після спілкування з хворим на грип необхідно ретельно вимити руки з милом, (протягом 20 секунд), прочистити носові ходи, прополоскати рота кип’яченою водою. У хворого на грип повинен бути окремий посуд, рушник, засоби особистої гігієни. Підтримуйте у приміщенні чистоту з використанням наявних у господарстві засобів для чищення. Проводьте вологе прибирання приміщень не менше двох разів на день, та провітрюйте їх. Протирайте дверні ручки, крани в умивальниках, поверхні унітазів, декілька разів на день дезінфікуючими розчинами.

При появі симптомів захворювання необхідно обов’язково звернутися до лікаря, повідомляє Коломийська районна санітарно епідеміологічна станція.

Обговорити на форумі