друкувати


Врятуйте Гуцульщину від грипу!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-02 05:08:26
30 та 31 жовтня 2009 року проведено два засідання районного штабу Надзвичайної протиепідемічної комісії районної державної адміністрації за участю головного лікаря центральної районної лікарні Володимира Пугальського, головного лікаря райсанепідемстанції Ігоря Левика, начальника райвідділу УМВС Миколи Білашевського й інших членів штабу.

Заступник голови Верховинської райдержадміністрації, голова Надзвичайної протиепідемічної комісії РДА Михайло Нечай поінформував про вжиті заходи з приводу ускладнення епідемічної ситуації. У Верховинському районі вірусу штаму "каліфорнійський грип" не виявлено, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Відповідно до рішень штабу Надзвичайної протиепідемічної комісії, з 30 жовтня у районному центрі та населених пунктах району припинено роботу промислового та продовольчого ринків. Для придбання особистих засобів захисту та медикаментів виділено з резервного фонду райдержадміністрації 15 тисяч гривень. Тричі на день по місцевому радіомовленню передається інформація щодо особливих правил поведінки громадян під час дії карантину.

Окрім вищевказаних заходів, керівників аптечних закладів зобов’язано забезпечити необхідну кількість захисних масок та медикаментів для населення району. Направлено звернення до деканів та священнослужителів всіх конфесій району щодо проведення роз’яснювальної роботи серед мирян про заходи профілактики грипу та гострих респіраторних інфекцій, необхідність звернення за кваліфікованою медичною допомогою.

Обговорити на форумі