друкувати


Польща надіслала до України гуманітарну допомогу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-02 04:50:19
До України надійшла перша гуманітарна допомога з Польщі, серед якої - препарат "Таміфлю" та марлеві пов'язки. Президент Польщі надіслав до Львівщини апарат штучного дихання, 100 тисяч марлевих пов'язок та препарат "Таміфлю".

Як повідомила прес-секретар українського президента Ірина Ванникова, гуманітарна допомога постраждалим від епідемії грипу стала можливою завдяки домовленостям між Віктором Ющенком та польським президентом Лехом Качинським, які 31 жовтня провели телефонні переговори.

Серед допомоги – велика кількість антигрипозного препарату "Таміфлю" та один мільйон марлевих пов'язок. Качинський також пообіцяв передати Україні зі своєї президентської лікарні 300 тестів на виявлення штаму вірусу А/H1N1, і посприяти у надані мобільних діагностичних лабораторій.

До Львівщини вже надійшла перша частина гуманітарної допомоги. Це апарат штучного дихання, 100 тисяч марлевих пов'язок та препарат "Таміфлю".

Західні області України найбільше постраждали від епідемії грипу. За останніми даними, померли 48 людей, понад 154 тисячі захворіли, з них кілька десятків у вкрай важкому стані перебувають у реанімації. На "свинячий грип" захворіли 14 українців, четверо людей померли, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі