друкувати


Чернівці: Калинівський ринок закрито на карантин

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-02 03:26:50
У зв'язку з епідемією грипу влада Чернівців призупинила роботу найбільшого на заході країни ринку - комунального підприємства Калинівський ринок. На ринку працюють понад 10 тисяч підприємців.

Робота ринку припинена мінімум до 3 листопада, про відновлення його роботи міська влада обіцяє повідомити додатково.

"Здоров'я і життя - дорожче за будь-який бізнес. Підприємці повинні з розумінням поставитися до такого крайнього заходу", - зазначив міський голова Микола Федорук.

Водночас, він зустрівся з керівниками ринків та мікроринку Чернівців, яким повідомив про рішення на період надзвичайної епідемічної ситуації призупинити роботу всіх непродуктових ринків і мікроринку міста.

На всіх ринках будуть працювати лише зони продажу продовольчих товарів. Щодо реалізаторів непродовольчих товарів, які відмовляться припинити торгівлю, вживуть заходів правоохоронні органи.

3 листопада міський штаб протидії грипу та ГРВІ, з огляду на епідемічну ситуацію, ухвалить рішення про відновлення роботи ринків у повному режимі або ж, зазначив Федорук, продовжить карантинні заходи.

Станом на вечір 1 листопада, в Чернівецькій області від грипу померли п'ятеро людей, хворих - близько 13 тисяч осіб, 396 - госпіталізованих. В області оголошено карантин, припинено роботу навчальних закладів, заборонено проведення масових заходів, повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі