друкувати


Прикарпаття: Будемо з кабелями!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-02 11:49:58
Реалізовуючи Інвестиційну програму, ВАТ "Прикарпаттяобленерго" завершило будівництво кабельної електролінії 10 кВ у мікрорайоні Пасічна в Івано-Франківську.

У зв’язку з інтенсивною розбудовою міста Івано-Франківська та постійним зростанням споживання електроенергії в останні роки виник дефіцит потужності та знизилась надійність електропостачання мікрорайону Пасічна в межах вулиць Галицька, Целевича, Тролейбусна та Хіміків. Внаслідок цього в зимовий період минулого року траплялися неодноразові аварійні вимкнення, пов’язані з пошкодженням кабельних ліній. Це призводило до тривалого знеструмлення житлового масиву, у тому числі й об’єктів життєзабезпечення району (котельні, насосні тощо), повідомляє прес-служба ВАТ "Прикарпаттяобленерго".

Для вирішення даної проблеми ВАТ "Прикарпаттяобленерго" прийняло рішення про будівництво кабельної лінії 10 кВ від підстанції (ПС) 110 кВ Радіозавод до розподільчої підстанції (РП-12), яка знаходиться на вулиці Целевича. У жовтні 2009 року підрядники завершили будівництво більше 2 км електролінії. Це значно покращить надійність електропостачання даного району та дасть можливість передачі додаткової потужності для подальшого розвитку мікрорайону Пасічна.

Сьогодні в товаристві експлуатується 474 км КЛ-10 кВ, з них 158 км працюють понад 30 років. Зокрема, в м. Івано-Франківськ значна частина КЛ побудовані ще в 50-70 роках минулого століття та на сьогодні день внаслідок тривалої експлуатації вичерпали свій амортизаційний ресурс та підлягають заміні. Тому такі об’єкти підлягають реконструкції та модернізації.

Довідка: Щороку ВАТ "Прикарпаттяобленерго" реалізовує інвестиційні проекти, що передбачають будівництво та реконструкцію повітряних та кабельних ліній електропередач 0,4-35 кВ. Наразі бригади підрядників енергокомпанії завершили перебудову повітряної електролінії 10 кВ в селах Яблуниця і Поляниця Яремчанської міськради.

Крім того, у населених пунктах Івано-Франківської області тривала реконструкція електроліній 0,4 кВ з використанням самоутримного ізольованого проводу, зокрема у селі Ясень Рожнятівського району, селі Манява Богородчанського району, селі Черемошна Верховинського району, місті Долині тощо. Ще тривають роботи з будівництва електролінії 10 кВ від підстанції Яворівка у Калуському районі.


Обговорити на форумі