друкувати


Тисмениця до боротьби із грипом готова

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-02 10:43:26
Позачергове засідання надзвичайної протиепідемічної комісії в Тисменицькому районі.

Днями відбулося позачергове засідання районної надзвичайної протиепідемічної комісії, яке провела голова Тисменицької районної державної адміністрації Іванна Кучер. Обговорено поширення вірусної інфекції та епідеміологічну ситуацію із грипом, ГРІ в Тисменицькому районі, а також план дій в існуючій ситуації, повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Як зазначив державний санітарний лікар району Руслан Савчук, загалом по Україні, в області, так і в Тисменицькому районі епідемії грипу реєструється щорічно, різні за інтенсивністю. На сьогодні, смертельних випадків від цієї недуги в районі не зафіксовано. Головний лікар Лисецької центральної районної лікарні Тарас Скоропад зазначив, що у районі зареєстровано 650 випадків захворюваності на грип та ГРІ, із них близько половини - діти.

Санстанцією та Лисецькою ЦРЛ, лікарськими амбулаторіями проводиться щоденний моніторинг захворюваності населення на грип та ГРІ. Причиною такого високого порогу захворюваності в західних регіонах вони, називають різке похолодання, загострення хронічних захворювань і зниження імунітету, які приводять до таких захворювань і ускладнень у вигляді пневмонії.

Медики стверджують, що передвісником грипу є погіршення самопочуття, втрата апетиту, озноб. Після інкубаційного періоду, який триває не більше двох днів, хвороба дає про себе знати: з’являються головний біль, ломота у суглобах, м’язах та кістках, підвищується температура, з’являється загальна слабість. Потім починають докучати нежить, кашель, біль у горлі, температура підвищується до 39-40 градусів і не падає протягом 3-7 днів. Ускладнення від грипу можуть бути найрізноманітнішими — бронхіт, пневмонія, менінгіт, запалення нирок, енцефаліт, запалення серцевого м’яза, ураження центральної нервової системи.

Тарас Скоропад наголошував, що у разі появи симптомів грипу, ГРІ необхідно негайно звертатися до лікаря, щоб не допустити поширення інфекції. При цьому бажано не відвідувати поліклініку, а викликати дільнично-терапевтичну службу додому. Районною надзвичайною протиепідемічною комісією прийнято рішення, де визначено завдання для управлінь, відділів, структурних підрозділів районної державної адміністрації, медичних закладів району, органів місцевого самоврядування щодо проведення в районі протиепідемічних та стабілізаційних заходів з грипу та ГРІ.

Обговорити на форумі