друкувати


Танцюристи Коломийщини показали клас

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-31 10:56:51
В Будинку культури селища Отинія відбувся відбірковий обласний огляд хореографічних колективів Косівського та Коломийського районів до ІІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім. Павла Вірського.

Коломийщина здавна славиться самобутнім хореографічним мистецтвом, яке має давні історичні корені, що живляться з невичерпної криниці фольклорної спадщини. Тому наш район представляли чотири народні аматорські колективи та один зразковий.

Розпочав програму народний аматорський колектив "Гомін Карпат" Народного дому села Нижній Вербіж, який створено ще 1986 році. 1990 року йому присвоєно звання "народний аматорський". Керівник колективу Ігор Стефурак представив танці "Гуцулка" і "Аркан", що базуються на місцевому фольклорі і передають колорит гуцульського краю.

Село Ворона представляв народний аматорський хореографічний колектив "Тайстра" — з маленької батьківщини народного артиста України Володимира Петрика. Завдяки тісній співпраці з ним колективу присвоєно звання "народний". Керівник Світлана Кобилянська представляла танці "Бойківська сюїта" та "Коломийка".

Народний аматорський танцювальний колектив "Прикарпаття" Будинку культури села Велика Кам’янка, створений 1980 року енергійною, талановитою Ганною Огородничук. Нині вона — заслужений працівник культури України. Вже 29 років колектив разом з керівником знаходиться в безперервному творчому пошуку. Дарує людям своє мистецтво, позитивні емоції в танцях "Вертуха", "Прикарпатський дрібонький".

Одним з найколоритніших колективів району є народний аматорський ансамбль пісні і танцю "Прикарпаття" Будинку культури селища Отинія. Керівниками цього є Мирослав та Людмила Марцінківи, Володимир Гриньків, Ярослав Лесюк. Колектив створено 1971 року, а 1985-го йому присвоєно звання "народний". Танцюристи своїми виступами завжди тішать людські душі, вміють запалити своїм танцем кожного глядача. Цього разу вони виконали "Покутську" та "Верховинську" польки.

Члени обласного журі дали високу оцінку виступам наших колективів і для участі в заключному концерті, який відбудеться 15 листопада в м. Івано-Франківську, запросили народний аматорський танцювальний колектив БК з Великої Кам’янки та народний аматорський ансамбль пісні і танцю з Отинії.

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі