друкувати


Культпрацівники Коломийщини діляться досвідом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-31 10:39:01
У Будинку культури села Верхнього Вербіжа зібрались клубні та бібліотечні працівники закладів культури району на семінар "Методичні рекомендації та аналіз роботи закладів культури району з дітьми та молоддю".

— Місце проведення заходу вибрано не випадково, — наголосила перед його початком начальник відділу культури і туризму Коломийської РДА Людмила Федор. — Тут за рахунок спец коштів і допомогою сільської ради обладнали зал економними лампами опалювання ЦФО, придбали нову оздобу для сцени, що є вартим прикладом для наслідування.

Почався семінар із показового концерту аматорів з Верхнього Вербіжа і Ковалівки, присвяченого 91-й річниці створення ЗУНР. Зі сцени лунали пісні повстанські, стрілецькі, козацькі, патріотичні у виконанні як окремих співаків, так і дуетів, тріо, ансамблів. Завершив концерт добіркою пісень народний аматорський хоровий колектив "Барви Карпат" Будинку культури Верхнього Вербіжа.

Згодом присутні переглянули практичний показ ігрових програм для дітей, які можуть використовуватися під час вечорів відпочинку дітей і молоді. Його провела Лариса Сончак, методист Центру КОР і НТ. Діти спершу розгубилися від такої кількості дорослих, але конкурси захопили зал і всі навперебій почали відгадувати загадки, щиро вболівати за малих. Тож атмосфера в залі стала саме такою, якою й повинна бути на дитячих заходах.

Проте, розвагами не обмежилися. Завідувачка Центру КОР і НТ відділу культури Ганна Непийвода і методист першої категорії ЦРБ Марія Николайчук провели аналіз за період 2008-2009 рр. і висловили рекомендації щодо роботи з дітьми та молоддю, відповідно, для клубів та бібліотек.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі