друкувати


Від лікарів у Львові приховують результати розтину людей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-30 04:32:53
Що робиться насправді у Львові та області і яка невідома інфекція "косить людей", лікарі насправді самі не знають. Адже, їм просто не дають результатів розтину тіл людей, які нібито померли від пневмонії. Про це стало відомо з достовірних джерел.

Львівська інфекційна лікарня переповнена, палати "забиті" хворими. Місць для нових пацієнтів просто немає.

Нагадаємо, Головне управління охорони здоров’я Львівської ОДА видало наказ, яким створено внутрішній оперативний штаб. Зокрема, додатково моніториться захворюваність на пневмонію, перебування пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії і реанімаціях. Окрім того, зобов’язано всіх керівників територіальних закладів охорони здоров’я безвідмовно, цілодобово надавати медичну допомогу особам, які звертаються з симптомами грипу, ГРВІ, незалежно від місця їх проживання, навіть іноземних громадян.

"Жодних відмов в госпіталізації бути не може. Всі педіатричні заклади охорони здоров’я також готові надавати будь-яку допомогу, – додала заступник начальника ГУОЗ ЛОДА Микичак, – Ми мали розмови з головами районів і райдержадміністрацій щодо особливого сприяння медицині, забезпечення додатковим транспортом. Зараз спілкуємося з керівництвом медуніверситету щодо виділення інтернів для допомоги територіальній службі в обслуговуванні викликів, адже кількість викликів лише зростає". Окрім того, в усіх районних лікарнях і лікарнях Львова 15% лікарняних ліжок перепрофільовано для надання допомоги і госпіталізації хворих на грип.

"Усі результати патологоанатомічних розтинів людей, що померли, показали діагноз негоспітальної пневмонії, відповідно дихальна недостатність і так далі. Однак, паталогоантомічний діагноз встановлюється не в момент розтину. Спочатку встановлюється те, що видно оком. А далі продовжують гістологічні, цитохімічні і вірусологічні дослідження. Тобто, заключний діагноз патанатомія може поставити тільки після висновків вірусології", – додала Микичак. Весь взятий на аналіз матеріал, за її словами, також вчора відправлений до Києва, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі